€ 20.000 voor Jaar van de Bij 

2012 was het Jaar van de Bij. Sindsdien kan niemand in Nederland er meer omheen: de honingbij wordt in haar voortbestaan bedreigd en we kunnen er met ons allen wat aan doen!
Niet dat dat eenvoudig is; er zijn immers meerdere oorzaken aan te wijzen die het de honingbij en alle andere bestuivende insecten steeds moeilijker maken om hun leven te leiden zoals het best bij deze dieren past. Als consument, natuurliefhebber of imker kun je je onmachtig voelen om deze problemen op te lossen, maar we kunnen als individu wel een bijdrage leveren. Hoe meer individuen een stap zetten, hoe eerder het getal van de massa een verschil maakt.
Het Jaar van de Bij, dat na 2012 verder gaat in de Bijenstichting, vervult een belangrijke rol in de informatievoorziening en enthousiasmering van particulieren, bedrijven en de overheid om de wereld voor bijen een beetje mooier te maken. Voor dit werk ontving het Jaar van de Bij een bedrag van € 20.000 van de Klaas Jan Huntelaar Foundation
Namens alle imkers van de Imkervereniging Deventer: Gefeliciteerd! We wensen de Bijenstichting heel veel succes bij de voortzetting van hun mooie werk.