‘Bij-les’ voor alle Deventer basisscholen 

Omdat we het als imkervereniging erg belangrijk vinden om kinderen al jong te leren hoe belangrijk bijen voor onze natuur en voor onze voedselproductie zijn, hebben we voor alle basisscholen in Deventer een lespakket gemaakt. We willen de kinderen hiermee graag leren dat bijen niet eng zijn en dat het ontzettend interessant is om een kijkje te nemen in het leven van een bijenvolk. 

Wat zit er in het pakket? 

Het lespakket Bijen ‘Zoemers en Prikkers’ is in 2012 (het Jaar van de Bij) door de KNNB ontwikkeld. Het pakket bevat een schoolkrant, een leerlingenkrant en een docentenhandleiding en is gemaakt voor groep 6-8 (midden- en bovenbouw) van het basisonderwijs. Het is geschikt als project, maar ook voor 1 of meerdere lessen en bevat praktische lees-, doe- en kijkopdrachten voor zowel binnen als buiten.
De docentenhandleiding biedt inhoudelijke verdieping en toelichting op de opdrachten. Ook zijn extra verdiepende opdrachten beschreven.
Met het boek van Fleur de bij, dat ook in het pakket zit, maken kinderen kennis met het bijenvolk. Het is een leerzaam en vrolijk boek, vol tips voor kinderen die zelf vanuit hun achtertuin of balkon de bijen willen helpen bij hun belangrijke taken.
Het potje honing is natuurlijk om van te laten proeven en het bijenbloemenzaad om uit te
 zaaien in de schooltuin of in de berm bij school. Als imkervereniging bieden we alle basisscholen in Nederland een Yurl over bijen: hiermee kan het digitale schoolbord worden ingezet bij de lessen. Ook staan er veel lesideeën in die geschikt zijn voor de onderbouw.
Scholen buiten Deventer kunnen het complete pakket bestellen bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging